Хто ми

Громадська природоохоронна організація, що активно займається охороною рідкісних і зникаючих видів птахів і їхніх природних середовищ існування. Партнер BirdLife International в Україні.

Слідкуй за нами
Facebook
Twitter
Vkontakte
 
Головна/Птахи/Ж/Жайворонок польовий

ПТАХИ УКРАЇНИ

 

Подібні види:

 

   Жайворонок лісовий

 

 

Жайворонок польовий

Полевой жаворонок.Skylark

 

Латинська назва

Alauda arvensis

 

Родина
Жайворонкові (Alaudidae)

 

Загальний опис

Маса тіла: 34-43 г, довжина тіла: до 18 см.

Дорослий птах зверху світло-бурий, із темною строкатістю; на тім’ї короткий "чуб"; низ білуватий, воло вохристе, з чорними рисками; махові пера бурі, вздовж заднього краю другорядних махових пер проходить вузька біла смуга; хвіст чорний, на центральних стернових перах широка бура облямівка, крайні стернові пера білі; дзьоб темно-бурий; ноги жовтувато-бурі. Молодий птах строкатіший за дорослого, на волі краплеподібні плями.

 

Статус в Україні

Гніздовий, перелітний, зимуючий. Під час гніздування і міграцій трапляється на всій території; зимує на півдні. Середовище існування: луки, степи, поля.

 

Поведінка

Співає завжди в польоті, піднімаючись протягом кількох хвилин вертикально в гору на значну висоту, а потім, не складаючи крил, стрімко опускається до землі. 3вуки: пісня складна - тривалі трелі і свист; поклик - мелодійне "тір-лі".

 

Відмінності від схожих видів: від лісового жайворонка відрізняється більшими розмірами, білою вузькою смугою вздовж заднього краю крил, білими крайніми стерновими перами і відсутністю чорної з білим плями на крилі; від степового жайворонка - меншими розмірами, а також відсутністю білуватих "брів" і чорних плям на межі шиї і вола.

Приєднуйся!
Copyrights © 2017 ТОП
Розроблено на CMS Webolla