Хто ми

Громадська природоохоронна організація, що активно займається охороною рідкісних і зникаючих видів птахів і їхніх природних середовищ існування. Партнер BirdLife International в Україні.

Слідкуй за нами
Facebook
Twitter
Vkontakte
 
Головна/Птахи/Ж/Жайворонок степовий

ПТАХИ УКРАЇНИ

 

Подібні види:

 

   Жайворонок польовий

 

 

Жайворонок степовий

Степной жаворонок. Calandra Lark

 

Латинська назва

Melanocorypha calandra

 

Родина
Жайворонкові (Alaudidae)

 

Загальний опис

Маса тіла: 53-70 г, довжина тіла: близько 20 см.

Дорослий птах зверху сірувато-бурий, із темною строкатістю; над оком білувата "брова"; на боках на межі шиї й вола великі чорні плями; боки тулуба буруваті; решта низу тулуба білувата; спід крил темно-бурий; на задньому краю крил вузька біла смуга; махові пера бурі, зі світлою облямівкою; хвіст бурий, крайні стернові пера білі; дзьоб бурий, масивний; ноги бурі. Молодий птах схожий на дорослого, але пера верху зі світлою верхівкою; темні плями на боках шиї ледь помітні.

 

Статус в Україні

Осілий, кочовий. Мешкає в степовій і частково лісостеповій смугах. Середовище існування: степи, пустища, поля з зерновими культурами і багаторічними кормовими травами.

 

Поведінка

Співаючи, літає по широкому колу; взимку гуртується у зграї. 3вуки: мелодійне різноманітне щебетання та дзвінкий крик "крррлітс-крррлітс".

 

Відмінності від схожих видів: від решти жайворонків відрізняється чорними плямами на межі шиї й вола; крім того, від польового жайворонка - виразними білуватими "бровами"; від сірого та малого жайворонків - вузькою білою смугою на задньому краю крил і більшими розмірами.

Приєднуйся!
Copyrights © 2017 ТОП
Розроблено на CMS Webolla